ställverk

Ställverk

Här hittar du vårt kompletta utbud av ställverk som passar inom flera typer av områden och branscher. Välkommen att ta en titt bland våra produkter och lära dig mer om dessa anordningar och hur de används.

Vad är ett ställverk?

Kortfattat är det en anläggning som är ansluten till elnätet. Du använder våra ställverk för att styra en strömkrets, men även för att hålla olika typer av elektrisk utrustning skyddad från kraftig ström. När ett eventuellt fel skulle inträffa ser anordningen till att strömkretsen automatiskt kopplas bort. Skulle alltså en överspänning ske ser ett ställverk till att skydda all utrustning. Ställverksanordningen kan dessutom användas när något ska utföras manuellt, såsom underhåll.

Hur fungerar ett ställverk?

Det finns en strömbrytare på anordningen som ser till att ledningar stängs av om ett fel skulle inträffa. Delen som fortfarande fungerar kan sedan fortsätta att generera ström, men elektriska apparater och liknande skyddas från att skadas från den kraftiga strömmen.

Varför behövs ställverk?

Det är kostsamt och även riskfyllt att ha elektrisk utrustning under användning. Därför är det A och O att skydda den på bästa möjliga sätt. En anordning som håller elsystemet fritt från risken att skadas bidrar till längre livslängd på din utrustning, men också en tryggare tillvaro. Ett professionellt elverk från oss ger dig ett optimalt skydd av din elektriska utrustning.

Inom vilka branscher/industrier används ställverk?

Idag är ställverk ett vanligt inslag inom många typer av branscher, men framför allt inom olika industriverksamheter. Det är också nödvändigt med den här typen av skyddsanordning inom sjukvården. Dessutom används de för att reglera elsystem inom vatten och avlopp.

Vilka olika typer av ställverk finns det?

Vi erbjuder olika varianter med skilda egenskaper. Oavsett vilken typ du väljer är samtliga tillförlitliga och säkra i bruk. Hos oss hittar du lågspänningsalternativ (LV) och medelspänning (MV), men även högspänning (HV) för stora anläggningar utomhus.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *